За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме

...
 За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини

  " За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да подсигуряваме отоплението в учебните заведения и детските градини, не чакам проблем. Подписан е контракт сред " Булгаргаз " и " Топлофикация " с който се подсигурява съществуването на задоволителни количества газ и за 2023 година ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова, която честити празника на столицата на всички.
 
Големият град има провокации, само че и капацитет. Когато има ясни цели и цели, работата върви, добави Фандъкова. " Имаме гъвкави екипи, които да реагират на произшествия. Преди 5 години създадохме с Краси Димитров един дребен екип от 4 индивида и 1 автомобил, които да реагират на рецесии. Днес са 40 индивида, доста техника и коли, нашето звено е доста гъвкаво, оборудвано, хората са подготвени. 10 минути след позвъняването за наводнението в Каравелово, хората потеглиха натам, избавиха 36 индивида, само че не оголихме София. Превенцията е значима - 100 км речни корита почистваме годишно в столицата ", добави  кметът на София.
 
По думите ѝ не се планува понижаване на уличното осветяване, като икономии могат да се вършат само в административните здания. " Всички усещаме покачването на цените, над 18% е инфлацията, тя се отразява и на бюджета на столицата. Най-важно е да подсигуряваме отоплението на учебните заведения и детските градини. Основно са с централно отопление. Затова беше значимо да подсигуряваме, че ще има газ за " Топлофикация ". Това беше първата ми задача при диалозите с министъра на енергетиката. Подписахме контракта с " Булгаргаз " и " Топлофикация ", с който се подсигурява газ за 23 година. Няма да оставим децата без отопление, ще пестим от административните здания, само че не и в учебните заведения и детските градини ", акцентира Йорданка Фандъкова.
 
" Ново нарастване не е решение, би трябвало да се търси метод за обезщетения поради високата цена на газа. " Топлофикация " ще продължава да натрупа задължения, дали ще стане държавна е въпрос на диалози, договаряния, сметки, значимо е да остане обществена благосъстоятелност, не се разяснява вид на приватизация ", добави Йорданка Фандъкова.
 
Тя акцентира, че е належащо да се осъществя проектът за рационализация на топлинното сдружение.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР